pátek 25. prosince 2015

Která cesta je správná?

Taky máte někdy chuť všeho nechat? A utéct pryč od toho všeho?
Nikdy jsem nad tím nepřemýšlela a vždycky jsem chtěla zůstat ve svém rodném městě, najít si tu své místo a žít spokojený život. Ale v posledním měsíci mám velmi hektický život. Nejradši bych všeho nechala. Bohužel nebo bohudík jsem člověk, který nedokáže nechat věci nedokončené. Mám nutkání svou práci dokončovat. Ať mě štve nebo nudí sebevíc. Když už se do něčeho pustím, proč bych toho měla nechat?
Ale byla chvíle, kdy jsem všechno chtěla zahodit. Všechno známé, okolí, lidi, prostředí, všechno. Nejradši bych se odstěhovala jinam, do jiného města, kde bych mohla zažít svůj příběh od znova. Na tohle jsem ale moc srab. Na jednu stranu bych "vyrazila do světa", prolítala všechny kouty, na druhou stranu jsem jak na řetězech připoutána ke svému městu.
Nemám ráda ty, co nechají práce v půli. I já se snažím vše dokončit, ať už to má kladný nebo záporný výsledek. Nebudu to teď měnit. Má nynější kapitola je dodělat školu, potom to můžu zkusit jinde. S čistým štítem, ale popravdě? Myslím, že i kdybych se rozhodla odejít, vždycky se budu vracet.

Žádné komentáře:

Okomentovat